Chiliens fordeler

 

Chili er en enestående kilde til vitamin A, B, C og E med mineraler som molybden, mangan, folat, kalium, tiamin og kobber. Chili inneholder sju ganger mer vitamin C enn appelsin.

 

Helt siden den ble introdusert i India i 1498 har chili blitt bruk innen Ayurvedisk medisin og som medisin for å holde sykdommer unna. Chili er bra hvis du slanker deg, siden den lett forbrenner kalorier. Chili stimulerer appetitten, hjelper å rydde lungene og stimulerer fordøyelsen. 

  • Capsaicin : Chili inneholder vitamin C og vitamin A som inneholder betakarotenoider, kraftige antioksidanter. Disse antioksidantene ødelegger frie radikaler. Vanligvis kan disse radikallegemene reise rundt i kroppen og gjøre svært stor skade på cellene. Disse radikallegemene kan skade nerver og blodkar i diabetes.Antioksidantene som finnes i chili fjerner radikallegemene som kan bygge opp kolesterol som igjen forårsaker store hjertesykdommer som aterosklerose.Chili har antioksidanter som kan ødelegge kolesterol som kan forårsake store sykdommer som aterosklerose og andre hjertesykdommer. Andre sykdommer som grå stær og artritt som slitasjegikt og leddgikt. Den utvider også lungenes luftveier, noe som reduserer astma og tung pust.
  • Avgiftning: Chili virker som avgiftning siden de fjerner avfallsprodukter fra kroppen og øker tilførselen av næringsstoffer til vevet i kroppen. Den har også en lignende effekt på magen siden de hjelper med fordøyelsen av mat.
  • Smertestillende: Chili stimulerer frigivelsen av endorfiner som er naturlige smertestillende. Den lindrer smerter forårsaket av helvetesild (Herpes Zoster), bursitt, diabetisk nevropati og muskelspasmer i skuldrene og ekstremitetene. Den hjelper også med å lindre giktsmerter i ekstremitetene.
  • Antibiotika: Chili bringer friskt blod til infeksjonsstedet. Det friske blodet bekjemper infeksjonen. Hvite blodceller og leukocytter i det friske blodet bekjemper virus.
  • Hjernen: Capsaicin stimulerer hjernen til å frigi endorfiner og gir en følelse av behag når det inntas. Dette er grunnen til at folk blir avhengige av chili.
  • Kreft: Det har blitt bemerket at vitamin C, betakaroten og folsyre som finnes i chili reduserer risikoen for tykktarmskreft. Chili som rød pepper har karotenoid lykopen, som forhindrer kreftsykdom.
  • Hjerteinfarkt: Chili har vitamin B6 og folsyre. Vitamin B reduserer et høyt nivå homocystein. Høyt homocysteinnivå har vist seg å skade blodkarene og er assosiert med en svært økt risiko for hjerteinfarkt og slag. Den omdanner også homocystein til andre molekyler, noe som er godt for et lavere kolesterolnivå.
  • Lungesykdom: Chili lindrer tett nese ved å øke metabolismen. Den utvider også lungenes luftveier, noe som reduserer astma og tung pust. Den lindrer kronisk tetthet hos mennesker som drikker mye.Sigarettrøyk inneholder benzopyrene som ødelegger vitamin A i kroppen. Vitamin A som finnes i chili reduserer inflammasjon av lungene og emfysem forårsaket av sigarettrøyking.