6 proteinrike matretter du bør spise etter trening!

Hvis du ønsker å bygge muskler og nå nye treningsmål, er riktig næringsinntak nesten like viktig som treningen selv. Dette fremmer raskere restitusjon, reduserer muskelømhet, bygger muskler og forbedrer immunforsvaret. Dette betyr at dersom du legger fra deg alle tanker om trening når du drar hjem, kan du få dårligere resultater.

Det er vanligvis en god ide å spise og drikke noe innen en time etter treningsøkten. Under finner du 6 gode alternativer, så du kan dra sterkere tilbake til neste treningsøkt.

 

Egg

I en studie fra Universitetet i Illinois undersøkte forskerne forskjellen på å spise enten tre hele egg, eller en blanding av eggehvite etter trening. Selv om begge alternativene inneholdt samme mengde protein, var muskelbyggingsresponsen fra hele egg ca. 40 prosent større, enn hos de som spise eggehvite alene. Teorien bak er at næringsstoffene som finnes i eggeplommen lar musklene bruke proteinet i eggehviten mer effektivt.

Post-workout boost: Bland noen hardkorte egg med ¼ kopp vanlig gresk yougurt, ½ ts karri pulver, og et par klyper salt. Smør på et sunt knekkebrød.

 

Røkt laks

Forskning viser at høyere inntak av omega 3 fettsyrer som finnes i visse typer fisk, kan føre til mindre muskelømhet etter trening.

Post-workout boost: Spre 2 ss kremost på en liten wrap eller et knekkebrød, og legg litt røkt lakt over. Fyll på med en håndfull ruccola, og sylteargurk eller det du måtte ønske.

 

Cottage cheese   

I løpet av de siste årene har den greske yoghurten fått mye oppmerksomhet, mens cottage cheese har falt vekk. Selv om begge er gode, er det mer protein i cottage chesese. Dette hjelper med å bygge og/eller å opprettholde muskler etter trening.

Post-workout boost: Gjør det enkelt, kjøp cottage cheese og spis alene, eller fyll den opp med bær.

 

Søtpotet

Når det gjelder gjenoppbygging etter trening, er karbohydrater faktisk din venn. Poteter, korn og frukt kan bidra til å styrke immunforsvaret etter intens trening, og vil mest sannsynlig bli brukt som energi (og ikke lagret som fett).

Post-workout boost: Legg en medium skrelt og oppkuttet søtpotet i en skål, sammen med 1 ss vann. Dekk skålen med plastfolie, stikk et par hull på og sett på høy varme i ca. 6 minutter. Etterpå moser du potetene sammen, heller over 1/3 eplesaus og ½ ts ingefærpulver. Strø på tørkede tranebær og gresskarfrø til slutt.

 

Urtete

Urtete hjelper mot mye forskjellig, inkludert stress, allergier, søvnproblemer og magetrøbbel. Avhengig av hvilken type urtete, kan den inneholde naturlige stimulerende midler, som kan øke energien din før trening.

Post-workout boost: Kok opp urtete, og la den bli kald i kjøleskapet. Klem deretter litt sitron i, og drikk en kopp etter å ha løftet vekter.

 

Grovbrød

Det er kanskje mange som tenker at brød ikke hører til på denne listen, men karbohydratene bidrar til å styrke musklene (og hjernen) din. Karbohydratene som finnes i fullkornsbrød, går langt for å hjelpe til å styrke musklene dine.

Post-workout boost: Ikke tenk så mye, men lag en enkel sandwich. Fyll på med salat, proteinrikt pålegg eller egg, og nyt maten.

 

Kilde: Men’s health.