5 Helsefordeler med Organiske Kakaonibs

Alle, og jeg mener alle, liker sjokolade. Men til min store skuffelse er det ikke den magiske helsematen jeg skulle ønske.

Så det gjør meg ekstremt glad at det finnes noe jeg kan spise som både tilfredsstiller yogisjelen og sjokoladesuget mitt (mens jeg sparer Reese’s Cups og Twix-baren til en faktisk regntung dag). Organiske kakaonibs er her for å redde dagen!

Det å spise kakaonibs er så godt som å gå rett til kilden og spise sjokolade før det blir sjokolade. Kakaonibs er bønnen som sjokoladen kommer fra, ristet og kuttet opp i små biter. De smaker litt bittert, nøtteaktig og litt sjokoladeaktig på samme tid, og du kan lett tilsette dem i en masse ting, som turblanding eller yoghurt.

Den absolutt beste delen er at de er veldig sunne. Her er fem utrolige helsefordeler ved organiske kakaonibs:

1. Fullpakket av fiber

Behandlet sjokolade inneholder ikke fiber, men en unse kakaonibs har hele ni gram! Dette betyr at de ikke bare smaker godt, men hjelper fordøyelsen din å fungere fint.

2. Tonnevis av antioksidanter

Du vet hvordan du alltid hører at mørk sjokolade er bra for deg? Det er fordi den inneholder mer ren kakao enn melkesjokolade. Og kakao har et tonn antioksidanter. Antioksidanter hjelper å forhindre skade på huden og prematur aldring. Så ta en pose organiske kakaonibs og snack i vei! Huden din vil takke deg for det senere.

3. Massevis av magnesium

En unse kakaonibs har sekstifire milligram magnesium. Det høres kanskje ikke altfor spennende ut, men magnesium er essensielt for at kroppen vår skal fungere ordentlig.

Den er involvert med kroppslige funksjoner som å regulere blodtrykket og sørge for at musklene fungerer riktig. Så hvis du vil ha en sunn kropp på inn- og utsiden, er magnesium definitivt din venn. Noe som betyr at kakaonibs er perfekt å inkludere i kostholdet ditt.

4. Kalium i massevis

Jeg er ingen stor fan av bananer, til mammas skuffelse, fordi de er fulle av kalium. Men jeg takler dem bare ikke. Så det er bra at kakaonibs har tonnevis med kalium i seg (183 milligram per unse), noe som er veldig viktig for helsen.

Hvis du ikke får nok kalium i kostholdet ditt risikerer du en rekke sykdommer og lidelser, fra barnløshet til hjertesykdom til kreft.

Ser ut som om jeg akkurat har funnet min bananerstatning.

5. Pumpe jern (på en måte)

Kakaonibs er stappfulle av jern, der en unse inneholder 6 prosent av ditt daglige behov for jern. Dette er gode nyheter for vegetarianere, siden det kan være vanskelig å få nok jern, siden ikke-vegetarianere får det meste av deres fra å spise rødt kjøtt.

Hva er det å mislike ved å få næringsbehovene dine fra det som blir til sjokolade? 

Trodde du jeg var ferdig? Vel, jeg har en utrolig bonusfordel igjen …

6. Bedre humør!

Du vet hvordan du strekker deg etter sjokoladen når du er trist, fordi du plutselig føler deg gladere etter å ha spist den? Vel, mine, venner, det er på grunn av kakaoen.

Kakao utretter mirakler på signalstoffene som regulerer humøret vårt, spesielt de som formidler gode følelser. Hvis du føler deg nedfor bør du droppe sjokoladen og velge kakaonibs. Ikke bare føler du deg bedre, men du gir kroppen alle typer gode ting. 

Har du prøvd organiske kakaonibs? Hva bruker du dem i? Del med oss nedenfor!