10 matvarer som bedrer helsen, og bidrar til muskelbygging!

Har du noen gang hørt at muskler er laget på kjøkkenet? Vel, det er sant. Uansett hvor hardt du pumper jern i treningsstudioet, kan du ikke trene bort et dårlig kosthold.

Prøv disse ti matvarene for å forbedre helsen, og bidra til muskelbygging!

Solsikkefrø
Bortsett fra å være en god kilde til protein, er disse frøene fulle av muskelbyggende næringsstoffer. Dette inkluderer vitamin E, som er en kraftig antioksidant som kan forhindre skade etter tunge treningsøkter.
En håndfull fungerer bra som snacks.

Makrell
Makrell inneholder omega-3, noe som har bevist god effekt for kroppen. I tillegg til å ha en positiv effekt på hjertet, psykiske lidelser og fettforbrenning, har det også blitt gjennomført studier som tyder på at omega-3 øker musklenes evne til å respondere på f.eks. trening og protein. Omega-3 reduserer også nedbrytningen av proteiner etter trening, noe som har en positiv innvirkning på muskelbygging. Når du vil bygge muskler, må du lage nytt protein raskere enn kroppen din klarer å bryte ned de gamle.

Ananas
Ikke bare kan ananas gi deg bedre fordøyelse, øke immunforsvaret og senke kolesterol, men det kan også være med på å redusere betennelse og muskelsmerte etter trening. Ananas inneholder et enzym som kalles bromelin, og dette har bl.a. vist seg å være effektivt for behandling av blåmerker, forstuing og å redusere hevelser. Enkelt og greit, hvorfor skal man ikke spise ananas?

Soyabønner
De er en flott, fettfattig form av vegetabilsk protein som inneholder alle de essensielle aminosyrene for muskelbygging. Ha dem i salater for en lett lunsj!

Olivenolje
Dette er som flytende liv, og spiser du to spiseskjeer med olivenolje til dagen, reduserer du risikoen for hjertesykdommer med nesten 50% ifølge denne undersøkelsen. Det enumettede fettet hjelper å stoppe nedbrytningen av muskelvevet, og det kan også beskytte leddene dine, akkurat det du trenger etter en treningsøkt.

Viltkjøtt
Viltkjøtt er magrere enn annet rødt kjøtt, og inneholder mer antioksidanter, mineraler og omega-3. Det magre kjøttet er høyt i protein og vitamin B12, og kroppen trenger det for å bruke protein effektivt.
Et godt tips er å lage viltgryte eller burgere til middag.

Brokkoli
Don’t make a face. Disse små trærne av godhet er en stor kilde til vitamin C. En studie ved University of South Carolina fant at høye doser av dette før og etter trening, reduserer muskelømhet. Bare damp det lett, og ha det som tilbehør.

Egg
Bortsett fra å inneholde de essensielle aminosyrene for å bygge og reparere muskler, inneholder eggeplommen et høyt nivå av vitamin D. Dette trenger vi for å opprettholde et sunt muskelvev, og egg er faktisk frokost for mestere.

Kaffe
Den raskeste ruten til flere muskler, er en shot espresso. En studie på University of Georgia fant at koffein forbedrer utholdenhet ved å lette muskelsmerter, slik at du kan trene lenger. Så det er ingen smerte, og mer gevinst.

Ansjos
Som Cristiano Ronaldo, enten elsker eller hater du ansjos. Men det er ingen tvil om at de er fulle av sunne omega-3 fettstoffer. Og dersom du skjuler en på undersiden av sjefens skrivebord, vil du også få økt glede. Vel, for en liten stund.